miercuri, 30 ianuarie 2013

Actele pentru incadrarea ca titular in baza art. 253

Actele specificate in Anexa numarul 3 din metodologia pentru miscarea personalului didactic 2013-2014, pentru dosarul de modificarea duratei contractelor individuale de muncă ale cadrelor didactice netitulare din perioadă determinată în perioadă nedeterminată în baza art. 253, sunt afisate mai jos:

ANEXEZ, ÎN URMĂTOAREA ORDINE, actele în copie CERTIFICATE pentru conformitate cu originalul de către directorul unităţii unde funcţionez în anul şcolar 2012-2013:
1) Copie de pe decizia de repartizare pe postul didactic de la unitatea/unităţile de învăţământ la care funcţionez ca angajat cu contract individual de perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013
2) Copie de pe buletinul/carte de identitate din care să reiasă domiciliu
3) Acte doveditoare în situaţia schimbării numelui (dacă este cazul)
4) Copii legalizate de pe actele de studii (inclusiv foaia matricolă)
5) Copii de pe certificatele de grade didactice dobândite, respectiv avize şi atestate
6) Adeverinţe privind calificativele acordate pentru anii şcolari 2010/2011 şi 2011/2012 (conform fişei de evaluare)
7) Fişa/fişele de evaluare a activităţii metodice şi ştiinţifice la nivel de şcoală, judeţ, naţional, însoţită de documentele justificative
8) Copii ale programelor şcolare elaborate şi aprobate, ale coperţilor manualelor şcolare, ghidurilor şi cărţilor, ale studiilor şi articolelor publicate, documentele prin care s-au omologat materialele didactice
9) Copii ale adeverinţelor/diplomelor din care reiese participarea la activităţi desfăşurate în cadrul programelor de reformă coordonate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi/sau participarea la activităţi desfăşurate în cadrul programelor de formare continuă
10) Adeverinţa de vechime în învăţământ
11) Documentele care să ateste punctajul acordat, eventual pentru criteriile social-umanitare
12) Acordul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inspectoratului şcolar, întreprinderii de întrerupere a activităţii (dacă este cazul)
13) Copie de pe carnetul de muncă şi/sau copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor 14) Avizul medical din care să rezulte că sunt apt(ă) pentru a preda în învăţământ.

Cererea tip pentru incadrarea ca titular in baza art. 253, o puteti gasi aici:
Cerere tip pentru incadrarea ca titular in baza art. 253


Subiecte, variante si rezolvari pentru examene nationale

14 comentarii:

  1. Vai, dar copiile legalizate dupa actele de studiu de fiecare data cand iti depui un dosar te costa 60 lei. Oare daca le-ar pastra copiile legalizate pe care le-am depus deja cand am dat titularizarea sau te-ar introduce intr-o baza de date sau ti-ar scrie ei "conform cu originalul" ce s-ar intampla? Au impresia ca ne dau banii afara din casa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer nici eu nu inteleg de ce nu fac un sistem mai destept pentru actele de studii.
      Daca anul trecut, sau acum 3 ani, actele de studii au fost legalizate, acum aceleasi acte nu mai are valoare? De ce trebuie iar legalizate?

      Ștergere
  2. Oameni buni, raspunsul este : pentru ca asa stau lucrurile in RO...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva...sunt invatator debutant, am luat 9,80 la titularizarea din 2012, am luat post la ce scoala am vrut eu si acum imi spun ca nu sunt titulara ca nu am def-ul, mi-au facut contract pe perioada determinata pana la dobandirea definitivatului. As vrea si eu sa stiu ce statut am acum, de suplinitor? Mai am o colega care a luat 5 la titularizare, dar are def-ul si are contract pe perioada nedeterminata..eu nu mai inteleg, inainte era in functie de medii...Acum am ocazia sa pierd postul daca termin clasa a IV-a? sau iar imi da post pe un an ca iese o doamna la pensie si tot asa pana iau def-ul? Nu e corect, cea cu nota 5 si doar 2 ani vechime a luat clasa pregatitoare si e asigurata 5 ani ,iar eu cu aproape nota 1o, imi da numai clase preluate...cine imi poate da un sfat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu nota 5 la examenul de titularizare nu are cum sa fie titulara, nici cu 100 de ani vechime sau cu 3 examene de definitivat :)
      La tine in schimb depinde ce post ai luat cu nota 9.80. Daca ai luat un post titularizabit, atunci esti titulara, dar vei trece pe perioada nedeterminata, doar atunci cand vei luat definitivatul.
      Daca ai luat post pe un an, atunci esti suplinitoare, chiar daca ai nota atat de mare.

      Ștergere
  4. Mary
    Concursul din 2008 conf. art.253 este valabil?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara, am o nelamurire privind titularizarea in baza art.253 . . . .din metodologie am inteles ca in cazul in care doua cadre didactice solicita acelasi post prioritate are domiciliul nu NOTA. Mentionez ca eu profesez pe acel post si am si nota mai mare. Va rogggg un raspuns.Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Madalina, din pacate asa este: "prioritate la ocuparea postului didactic/catedrei are cadrul didactic cu domiciliul în localitatea în care solicită postul didactic/catedra".

      Ștergere
    2. . . . dar daca nu a obtinut nota peste 7 la examenul de titularizare 2013 mai poate candida la tit in baza art.253?Multumesc pentru raspuns

      Ștergere
    3. Daca vrea sa se titularizeze in baza notei din 2013, atunci nu poate.

      PS: Nu trebuie sa scrii un comentariu de 15 ori ca sa primesti un raspuns :)

      Ștergere
    4. Te rog din suflet iarta-ma dar am avut probleme cu pc-ul.Imi cer iertare
      . . . .cu o nota din alt an are prioritate?eu stiu ca nota din 2013 are prioritate.
      Iti multumedc pentru ajutor. . .inca odata imi cer iertare

      Ștergere
    5. Nu e nici o problema, doar ca m-am speriat cand am vazut acelasi comentariu de 15 ori :)
      Nota din 2013 a avut prioritate pana acum. La art.253 nu prea stiu exact cum e pentru ca din metodologie nu-mi dau seama exact.
      Eu iti spun doar ce stiu(sau cel putin cum a fost anul acesta). Poti cere titularizarea in baza articolului 253 cu nota cu care predai in anul scolar 2013-2014. Daca in acest an scolar predai cu nota din 2012 atunci cu ea vei participa la departajare.
      Cel mai bine e sa asteptam sa apara noua metodologie, poate ne vom lamuri atunci.

      Ștergere
    6. Iti multumeesc din suflet pentru ajutor
      . . .sper sa reusesc.
      Multumesc muuult

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...
Semnatura nu e obligatorie, dar va rog semnati-va.

Fii la curent cu tot ce este nou pe acest site

Introdu adresa de email pentru a primi postarile direct pe mail:

Subiecte, variante si rezolvari pentru examene nationale: titularizare, definitivat, grade didactice, bacalaureat, evaluare nationala