joi, 10 octombrie 2013

Subiecte titularizare 2013 - educatori

Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2013, la educatori, sunt afisate aici:

Subiecte titularizare 2013 - educatori

Baremul de notare si evaluare pentru subiectele date, il puteti vedea aici:
Barem educatori - titularizare 2013


Subiecte, variante si rezolvari pentru examene nationale

22 de comentarii:

  1. Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca programa de titularizare pentru educatori ramane cea din 2013? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua ,imi puteti spune unde gasesc subiecte rezolvate la educatori? Va multulmesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Caut si eu subiecte rezolvate .Ma puteti ajuta?Sau imi puteti spune la proba practica se sustine o acti itate normala sau integrata Va multumesc

      Ștergere
    2. Doresc subiecte titularizare educatori 2014 model și barem Multumesc

      Ștergere
  3. Buna ziua!pe ce data este stabilit examenul scris de titularizare?multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ziua,va rog daca stiti unde gasesc model rezolvat la educ. va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu caut de mult subiecte rezolvate la educayori, dar nimeni nu ma ajuta , amgasit doar subiectele, si asat e un lucru bun dar le-as dorii rezolvate

      Ștergere
  5. buna ziua ,va rog sa-mi spuneti unde gasesc subiect rezolvat la educ.multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. buna ziua, va rog frumos daca are timp cineva sa ne dea o sugestie privind rezolvarea subiectului de anul trecut pt educatori, o idee macar de la ce sa pornim. eu sustin pt prima data anul acesta ex si cred ca multi si-ar dori sa aibe un model. multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      originalitatea conteaza foarte mult.Iti recomand sa citesti, cu atentie, cursurile de Teoria instruirii si teoria evaluarii, punand accent pe metodele de instruire si mijloacele de instruire (metode:povestirea, explicatia, problematizarea;mijloace, spre exemplu cele audio-vizuale:cd-ul, videoproiectorul, televizorul;pt.Cd, poti vorbi despre un soft educational, un ex.Piticlic).La evaluare, metodele de evaluare traditionale (proba scrisa, orala, testul docimologic) in comparatie cu metodele moderne, alternative (portofoliul, proiectul, autoevaluarea, investigatia).Vei face o comparatie intre aceste metode de evaluare si vei expune care sunt avantajele, dezavantajele (gasesti si in curs, insa poti sa iti expui si o parere personala).Va trebui sa consulti diverse proiecte de lectie, pe acelea care prezinta interes pentru tine, sa poti sa iti structurezi singura o secventa a unei lectii, pornind de la idei preluate din cele de pe didactic(repet, cele care iti plac, numai asa vei putea da dovada de creativitate, originalitate).De mare ajutor iti va fi si cartea dlui Molan V. de didactica a limbii si literaturii romane.
      Daca te mai pot ajuta, cauta-ma la adresa de mail: antonelasmile@yahoo.com.
      Cu drag, succes!

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Buna seara,
      Tocmai am terminat PIPP, mi-am facut o idee, poate va va ajuta.Ceea ce este foarte important, este originalitatea.In al doilea rand, cititi cu atentie cursul de Teoria evaluarii si cursul de Teorie a instruirii, m-am uitat rapid pe subiectele din 2013 si am observat ca se pune foarte mare accent pe metodele de evaluare, atat cele traditionale, cat si cele moderne (traditionale:testele docimologice, probele scrise, probele orale/moderne-alternative:portofoliul, proiectul, autoevaluarea, investigatia).De asemenea, mijloacele de instruire si metodele de instruire (mijloace:audio-vizuale, spre exemplu, puteti povesti despre un soft educational, Piticlic - acesta mi-a venit acum in minte; apoi metodele de instruire-povestirea, explicatia, problematizarea etc.)Dupa ce veti studia aceste cursuri, cu mare atentie, veti consulta diverse proiecte de lectie, care sa prezinte interes pentru dvs., sa va atraga.Apoi...totul va curge de la sine, depinde si de imaginatia dvs.Va spun, din experienta, anul trecut, cand am cautat subiectele care s-au dat in anii anteriori, eram in ceata totala, insa nu sustinusem examenul la didactica limbii si literaturii romane (va recomand, cu caldura, cartea dlui Molan V.).Acum, dupa sustinerea examenelor, inclusiv a licentei, imi pare totul extrem de usor.Va doresc mult succes si daca va mai pot ajuta cu ceva, va rog sa ma cautati la adresa de mail antonelasmile@yahoo.com.

      Ștergere
  8. Buna seara.
    Si eu dau anul acesta pentru prima data examenul de titularizare.Pana acum nu intelegeam cum stau lucrurile, dar incet-incet parca se mai ridica ceata...necunoasterii si incep sa inteleg putin cate putin din tot ce trebuie sa fac si ce imi trebuie sa fiu o educatoare "desavarsita" !!
    Va multumesc dra/ dna Antonela pentru toate informatiile oferite. Mi-au fost de mare ajutor.
    Va doresc succes tuturor si sper sa putem profesa cu pasiune si iubire fata de copii, in vederea imbunatatirii si evolutiei noastre (a romanilor) - din cat mai multe domenii. consider ca in maninile noastre sta viitorul tarii si de noi depinde calitatea vietii pe mai departe!!
    toate cele bune !!
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  9. buna ziua! va rog imi trimiteti si mie cartea dlui Molas si teoria instruirii pe adresa bucurionela164@yahoo.com daca o aveti pe calculator
    ! Vă multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce am este pus pe site, deci daca nu gasesti aici, inseamna ca nu am.

      Ștergere
  10. Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca programa de titularizare pentru educatori ramane cea din 2014? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. E cineva care are modele pt educatoare la gupa de germana? am nevoie de orice informatie cu privire la examenul de titularizare. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am si eu o intrebare daca sunteti amabila:daca am licenta in psihologie-pedagogie,profil pedagogie si master Didactici aplicate pentru invatamantul primar pot participa la titularizare educatori?

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...
Semnatura nu e obligatorie, dar va rog semnati-va.

Fii la curent cu tot ce este nou pe acest site

Introdu adresa de email pentru a primi postarile direct pe mail:

Subiecte, variante si rezolvari pentru examene nationale: titularizare, definitivat, grade didactice, bacalaureat, evaluare nationala